top of page
Svart bakgrund

ÅRETS stjärnskott 

presenteras i samarbete med
Svart bakgrund
olivia klint Ipsa.jpg

olivia klint ipsa

Olivia Klint Ipsa imponerade vid EJM i Belgrad, där hon erövrade tre medaljer inom 50, 100 och 200 meter bröstsim i hård europeisk konkurrens. ​

Hon presterade även exceptionellt med toppresultat på 50 och 100 meter bröstsim med topp 16-tider i världen under 2023 vilket gjorde att hon även kvalade in till kommande VM i Doha. ​

Olivia Klint Ipsa är en simtalang som redan visat prov på framstående prestationer 

Ellen_edited.jpg

Elly ekebäck

Elly Ekebäck, den blott 15-åriga simhopptalangen från Jönköping SS, gjorde sin debut på den europeiska scenen vid EJM 2023 och klev genast upp på prispallen. Med en imponerande prestation erövrade hon bronset på 3 meter i 14-15-årsklassen, vilket markerar början på vad vi tror kommer att bli en lysande karriär inom simhopp. Ellys framgångar är en inspirerande prestation och ett bevis på hennes talang och dedikation.

lova_edited.jpg

lova johansson

Lovas entusiasm, vilja och styrka är hjärtat i hennes dedikation till idrotten. Under det senaste året har hon kontinuerligt bevisat dessa kvaliteter genom att bryta svenska rekord gång på gång. Genom outtröttlig ansträngning och fokus har Lova inte bara överträffat förväntningarna utan också uppnått ett av sina största mål – att kvalificera sig och delta i VM i parasimning. Hennes bedrift är inte bara en triumf för henne personligen utan också en inspirerande berättelse om uthållighet och framgång som kan motivera  andra inom parasimningen.

Svart bakgrund

ÅRETS TRÄNARE

presenteras i samarbete med
Svart bakgrund
antonio lutula.jpg

ANTONIO 
LUTULA

Antonio Lutula har på bara två år som ansvarig för NEC visat en exceptionell förmåga att utveckla såväl sin egen tränarroll som de simmarna han tränar. Han har djupa tekniska kunskaper och en vinnande ledarskapsstil, där han inspirerar sina simmare att förbättra sig och nå nya resultatnoteringar.  Antonios förmåga att förstå och stödja individuell utveckling är en nyckelfaktor i hans framgång som tränare. Han skräddarsyr sina träningsmetoder för att maximera varje simmares potential, vilket har lett till betydande förbättringar för flertalet simmare på NEC.

Thomas och Niko.png

NIKO MARTIKAINEN
THOMAS salenius

Niko och Thomas utgör en dynamisk tränarduo i Jönköping. Under de senaste tre åren har de utvecklat och förfinat en gemensam träningsfilosofi. Deras dagliga samarbete där de drar nytta av varandras styrkor, är en kärnkomponent i deras framgångsrika tränarskap. ​

Genom att kombinera sina kompetenser utnyttja varandras expertis har Niko och Thomas skapat en noga utformad plan och en stödjande miljö för simmarna och deras utveckling och mående. Niko och Thomas har tillsammans lyckats skapa en miljö som inte bara har fört deras simmare till både nationella  och internationella framgångar. 

Per berg.jpg

PÄR
BERG

Pär Berg är arkitekten bakom över två decennier av framgång en av Sveriges mest respekterade simhoppföreningar. Med ett processinriktat och holistiskt synsätt lyckas Pär forma och vägleda idrottare till framgång. Under 2022 stod Pär bakom Emilia Nilsson Garips resa till den absoluta världseliten, och året därpå ledde han tre av fem aktiva  till European Games och tre av fyra aktiva till VM. Det är inte bara resultatlistan som imponerar, utan det individanpassade förhållningssättet i Pärs ledarskap. Han ser varje individ som unik och skiljer tydligt på person och prestation. Hans ledarskap är en påminnelse om kraften i att förstå och stödja varje individs unika resa, vilket har gjort Malmös simhoppsverksamhet till en framstående plats för prestation och personlig utveckling.

Svart bakgrund

ÅRETS PRESTATION 

Svart bakgrund
BB230730JM080.jpg

Sarah
Sjöström

Sarah Sjöström gjorde en fantastisk prestation under årets VM-tävlingar i Fukuoka, Japan där hon både tog hem VM-guld, och satte världsrekord på 50 meter frisim.

Utöver det vann hon även 50 meter fjäril, vilket var hennes femte raka VM-guld i långbana på denna distans.

Ett av Sarah Sjöströms signum är hennes förmåga att överträffa sig själv när det gäller. Och när hon under förra året passerade Michael Phelps i antalet VM-medaljer med sina 21 individuella VM-medaljer så är det inget annat än en gigantisk prestation!

BB210829BB631.jpg

pernilla 
lindberg

Pernilla hade ett framgångsrikt år 2023. Med en imponerande silvermedalj på 400 frisim vid World Paraswimming World Series och enastående framgångar på Global Games, där hon erövrade 4 guld och 1 brons, har Pernilla verkligen visat upp enastående idrottsprestationer.

Hon tog en fjärde plats på 200 fritt under VM samtidigt som hon sätter svenskt rekord, och dominerade på World Paraswimming Open Water Cup i Sardinien där hon vann, Hon tog även förstaplatsen på Stockholm Simfestival där hon även slog banrekord.

Med imponerande 9 svenska rekord under året har Pernilla visat en oöverträffad nivå av dedikation och talang. Vi gratulerar Pernilla till ett makalöst år och ser fram emot att följa hennes fortsatta framgångsresa!

BB230625PA120.jpg

emilia nilsson
garip

Emilia Nilsson Garip, Malmö KK, tog steget in i världseliten 2022 och följde upp detta på bästa tänkbara sätt under 2023 med en VM-final på 3 meter, vilket dessutom gav en kvotplats till OS i Paris 2024. Därtill tog Emilia silver på både 1 och 3 meter samt brons tillsammans med Elias Petersen i mixed synchro vid European Games. Emilia är en lysande stjärna som har snabbt etablerat sig som en av de mest lovande talangerna inom simhopp. Hennes framgångar på internationell nivå, särskilt under sitt första år som senior, är en inspirerande bedrift och visar på hennes osvikliga engagemang och dedikation till sin idrott.

Svart bakgrund

ÅRETS eldsjäl

presenteras i samarbete med
footer_logo.png
Svart bakgrund
Jan Lindberg_edited.jpg

Jan
Lindberg

Jan Lindberg är själva definitionen av en eldsjäl, en individ som brinner för våra simmare, föreningen och för svensk simidrott som helhet. Med bakgrund som tidigare medlem i styrelsen i SK Neptun har Jan ett hjärta fyllt av föreningsanda och en skatt av historier att dela med sig av, ofta med glimten i ögat.​

Under de senaste åren har Jan axlat rollen som tävlingsfunktionärsansvarig och har varit motorn bakom bemanningen av över 100 simtävlingar, inklusive våra prestigefyllda SM-tävlingar och Sum-Sim. Oavsett om det är en stor mästerskapstävling eller en mindre lokal tävling, finns Jan alltid på plats, säkerställer att alla våra andra eldsjälar hittar sina platser och kan bidra med glädje och professionalitet i sina funktionärsuppdrag.​ Jannes engagemang sträcker sig långt bortom det vanliga och går bortom de traditionella förväntningarna.  Han är en sann förebild och en nyckelperson som verkligen gör skillnad

helena marklund.jpg

HELENA
MARKLUND

Helena är en exceptionell individ som alltid ställer upp och gör allt för föreningen. Hon är närvarande i simhallen varje dag och har en unik förmåga att uppfatta detaljer och värdefull information som gynnar föreningens utveckling . Utöver att vara en kompetent tävlingsledare har Helena nyligen axlat rollen som funktionärsansvarig i ÖSA. Hon har tagit initiativ till och organiserat instegstävlingar som fångar upp ungdomar i teknikgrupper som ännu inte börjat tävla. Alla deltagare får en medalj, ingen blir diskad, och glädjen till idrotten står i fokus.​ Helena är en mästare på att skapa gemenskap och arbetar ideellt för att inspirera alla att älska simning, oavsett nivå. Hon går långt utöver förväntningarna och bidrar inte bara som ordförande i valberedningen och funktionärsansvarig utan även som en eldsjäl som arrangerar aktiviteter utanför bassängen. Hennes osjälviska insatser inkluderar fantastisk bakning till tävlingar och att generöst skjutsa barn till och från simhallen och tävlingar.​ Helena är inte bara en viktig person inom föreningen; hon är en oumbärlig hjälte som sprider positiv energi och glädje överallt hon går. Hennes dedikation och mångsidiga bidrag är grundläggande för simningens gemenskap, och hon är mer än någon värd att bli Årets Eldsjäl

Bengt Lidh.jpg

Bengt
LIDH

Bengt är själva hjärtat och själen i Järfälla vattenpolo, och har burit föreningen och vattenpolosektionen på sina axlar i över 50 år. Med en lång historia inom föreningens styrelse, där han fortfarande aktivt bidrar idag, har Bengt även innehaft ordförandeposten under flera år. Hans engagemang sträcker sig långt utanför styrelserummet, och han har varit på träningsläger i Tyskland med ungdomar varje år sedan föreningens start 1971 och ett nytt läger planeras även i sommar.​ Utöver att vara en resurs inom föreningen arrangerar Bengt två årliga turneringar i vattenpolosektionens regi och styr över den dagliga verksamheten genom vattenpolosektionens kommitté. Hans långvariga engagemang har resulterat i talrika idrottsliga framgångar under 2000-talet, både på dam- och herrsidan. Bengt har även bidragit ideellt på distrikts- och förbundsnivå för att främja och utveckla vattenpolon nationellt.​ Men trots alla dessa prestationer är det viktigaste av allt att Bengt varje lördag dyker upp vid bassängkanten för att leda sin poolkampsgrupp med nybörjare. Han är mer än en föreningsmänniska och eldsjäl; han är själva definitionen av dedikation och passion för sin förening och sin idrott.

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
bottom of page